Trailerkørekort Odense

car2

Køreskolens trailer

vogntog

Køreskolens traileren er en EDUARD årgang 2013 med en TTL på 2.700 kg. Traileren er meget nem at køre med og den er yderst retning stabil og rimelig nem at lære at dreje omkring hjørner.

Traileren er lastet og vejer ialt 800 kg under kørslen og køreprøven.


Lovregler for kørsel med stor trailer

Fra den 19. januar 2013 må du med et kørekort til almindelig bil (kategori B) køre med et vogntog,hvor påhængskøretøjets tilladte totalvægt ikke overstiger 750 kg.

Du må ligeledes køre med et vogntog, hvor påhængskøretøjets tilladte totalvægt overstiger 750 kg. hvis vogntogets samlede tilladte totalvægt ikke overstiger 3.500 kg.

Hvis den samlede tilladte totalvægt for vogntoget overstiger 3.500 kg har du to muligheder

1.) Kategori (B+) hvis samlede tilladte totalvægt på vogntoget overstiger 3.500 kg, men ikke overstiger 4.250 kg. (dette kørekort anbefales ikke)

2.) Kategori B/E stort påhængskøretøj hvis tilladte totalvægt ikke må overstige 3.500 kg, den maksimale tilladte totalvægt for vogntogets vægt kan således blive helt op til 7.000 kg. (dette kørekort anbefales)

Bemærk det er bilen og trailerens tilladte totalvægt der er afgørende for om man skal have et B+ eller BE kørekort så det er ligegyldigt om traileren er tom eller læsset med de nye regler. Vi vil anbefale B/E så kan føreren altid lovligt køre med de helt store påhængsvogne og et vogntog på max 7000 kg tilladt totalvægt


Eksempler på reglerne

1. Eksempel. Skolevognens tilladte totalvægt er 1.910 kg, påhængskøretøjet tilladte totalvægt er 1.500 kg så er det lovligt at køre med denne påhængsvogn på et alm. kørekort.

2. Eksempel. Nu tilkobles et påhængskøretøj som har en tilladt totalvægt på 1.600 kg, og nu skal føreren have et B+ eller B/E kørekort.

3. Eksempel. Nu tilkobles et påhængskøretøj på 2.400 kg tilladt totalvægt og nu skal føreren have et B/E kørekort idet B+ ikke længere er gyldigt.

4. Eksempel. Du må altid med et alm. kørekort til kat B tilkoble et påhængskøretøj på max 750 kg også selv om vogntogets tilladte totalvægt overstiger 3500 kg f.eks Bil 3500 kg + påhæng 750 kg .

Du finder uddybende regler her

Her kan du finde en trailer beregner for din egen bil og påhængsvogn

Overlæs

Selv om du har et BE-kørekort må du aldrig køre med mere vægt på påhængskøretøjet end det bilen må trække her er lidt information

Teorilokale


detaljer

Vores skolevogn


detaljer

Vores trailer


detaljer